NODE & Larry44 er ude med albummet ‘Diplomático’

NODE & Larry44 udgiver albummet 'Diplomático'
NODE & Larry44 udgiver albummet ‘Diplomático’

★★★★☆

NODE og Larry44 er efterhånden et makkerpar vi kender godt til. De har nemlig udgivet flere sange sammen de seneste år, og det har været med stor succes. Nu er albummet ‘Diplomático’ ude, og vi har skrevet en artikel om hvad vi synes om det.

Vi opfordrer dig til at lytte, streame eller købe albummet for at støtte musikerne og producerne.

Gennemgang af albummet ‘Diplomático’

Albummet fra NODE og Larry44 må siges at være kort. Det er nemlig kun på syv numre. Ydermere er alle på under tre minutter. Dette gør lytteoplevelsen intens og man bliver hurtigt præsenteret for hvert nummer, og hvilket flow og melodi der er. Dette gør at albummet giver en energisk stemning.

NODE og Larry44 komplementerer hinanden godt. De besidder begge melodiske stemmer, men også nogle hårdere stemmer, som egner sig godt til hårdere beats og flow. NODE formår at ramme nogle høje og lyse toner, som de færreste danske musikere kan ramme, mens Larry44’s stemme tilpasser sig stemmeeffekterne og autotunen godt.

Albummet er udgivet via Sony Music Entertainment Denmark A/S og 44 Records (P).

Du kan finde alle lyrics fra ‘Diplomático’ her: https://genius.com/albums/Node-x-larry-44/Diplomatico

‘Diplomático’ er produceret af nogle af de største danske musikproducere

Selvom albummet kun er på seks reelle musiknumre, så er det alligevel produceret af nogle af de største danske musikproducere. Det er nemlig KEWAN LIGGER BEATET NORMAL, Mike Lowrey og Nicki Pooyandeh, som sammen har skabt et fremragende lydunivers med nogle melodiske spændende beats.

06.10.2020 – Intro

Det første nummer på pladen ‘Diplomático’ er intronummeret ‘06.10.2020 – Intro’. Nummeret varer 44 sekunder, og man hører en åbningstale fra statsminister Mette Frederiksen, som blev afholdt d. 6/10-2020 ved folketingets åbning.

Her taler statsministeren om et lovforslag om en kontant afregning der gør, at Politiet må konfiskere dynejakker, ure, gulvhalskæder, mobiltelefoner eller andet af værdi fra unge med en ikke-vestlig baggrund.

Som lytter kan man prøve og forholde sig til, hvorfor NODE og Larry44 har valgt at inddrage statsministerens åbningstale. Vores bud på valget af intro er, at NODE og Larry44 er uenige omkring lovforslaget. Dertil kan man også forestille sig, at NODE og Larry44 tænker, at Politiet eller andre ikke skal sætte en stopper for, hvilket tøj og accessoires som de går i. På Instagram kan man også se, at både NODE og Larry44 lever et eksklusivt liv med dyre tøjbrands og flotte smykker og ure fra kendte brands.

VV – Produceret af Mike Lowrey

‘VV’ er det første musiknummer på albummet ‘Diplomático’ fra NODE og Larry44. Nummeret er produceret af den kendte danske producer Mike Lowrey, som har leveret et lækkert melodisk trapbeat. Nummerets titel ‘VV’ betyder efter vores oplysninger diamanter. Nogle benytter også forkortelsen ‘VVS’. VVS-diamanter er kendt for at være en af ​​de højeste kvaliteter af diamanter med hensyn til klarhed, de har kun få eller ingen spor af kulstof på dem.

Lyduniverset i ‘VV’ bygger på plugs og pads, samt nogle traptrommer af høj kvalitet. Dertil er opbygningen af hi-hats og open hats gode noget, som passer godt ind i tempoet og trommerne.

Den bedste lyriske linje i nummeret er efter vores mening:

Har omsat mere end Jesper Buch inde på Wickr Me

Larry44

Wickr Me er en softwarevirksomhed, som tilbyder chatfunktioner med høj sikkerhed.

Yellow – Produceret af Nicki Pooyandeh

Det næste nummer er ‘Yellow’ som er produceret af Nicki Pooyandeh. Du har måske allerede hørt ‘Yellow’ da denne sang var den første single fra albummet ‘Diplomático’. Denne sang starter ud med en NODE, som synger/rapper i verdensklasse. Flowet passer perfekt over beatet, og som lytter får man lyst til at følge beatet og flowet med hovedet. I vores optik er det ét af de fedeste flows på hele albummet, og som NODE nogensinde har udgivet.

Nogle vil måske mene, at omkvædet lyder en smule kedeligt, ensformigt og mindre kreativt, da NODE kommer med rim, som han gentager fire gange efter hinanden. Vi mener dog, at det giver god mening at holde en form for ‘pause’ oven på det mesterlige flow, og inden at Larry44 kommer med sit vers. Dertil er omkvædet nemt og overskueligt at synge med på.

Den bedste lyriske linje i nummeret er efter vores mening:

Hun er fra Nordsjælland

Spurgt’ hvordan jeg blev sådan

Valbys egen Joakim Von And

Bliv rig på Ko-Koda mand

NODE

Da NODE’s indtræden er nogle korte linjer, har vi valgt at inddrage flere linjer, da de hænger sammen. Ved denne introduktion får NODE klargjort, at han ikke mangler penge, og at hans primære rigdom kommer fra Koda. Dette er nemt at forestille sig, da NODE er en af Danmarks mest streamede musikere.

My Bae – Produceret af KEWAN LIGGER BEATET NORMAL

Det fjerde nummer på albummet er ‘My Bae’, som er produceret er KEWAN LIGGER BEATET NORMAL. Det er også det mest poppede nummer på albummet ‘Diplomámtico’ som giver en følelse af varme, sommer og gode tider.

Beatet er opbygget med en positiv melodisk plug, som Larry44 starter med at synge over. Det er først i omkvædet at vi bliver introduceret for trommer. Lige inden droppet til omkvædet kommer en form for drum fill, og så går beatet over i afrobeatrytmer. Trommerne passer perfekt til melodien. I omkvædet kommer en trompetlyd ind og markerer sig.

I omkvædet synger NODE ‘My Bae’ i forskellige tonearter.

Vores yndlingslinje i nummeret er:

Hun ligner Pippi Langstrømpe hend’ som du kom med

Mit rollie’ ja det er udgået, men ik’ som dit kongekæde

Larry44

Endnu engang viser Larry44, at han er god til at inddrage sjove referencer i hans linjer, og at hans stil er ekstravagant og eksklusiv.

Two Tone – Produceret af Mike Lowrey

Det femte track på albummet ‘Diplomático’ af NODE og Larry44 er ‘Two Tone’. Dette nummer blev udgivet som anden single inden udgivelsen, og det er efter vores mening det bedste nummer på albummet.

Beatet er et af de bedste beats vi længe har hørt i den danske musikbranche. Det er opbygget med en guitarlyd, som Mike Lowrey har brugt til at skabe en god melodi i et godt tempo. Beatets BPM gør, at der er plads til at NODE fra start kan ramme med en smooth stemme og et lækkert flow.

Larry44 har en hårdere tone og flow på denne sang, hvilket også klæder ham. Vi synes, at netop dette nummer er et godt eksempel på, hvorfor NODE og Larry44 passer godt sammen.

Den mest bemærkelsesværdige linje er i vores optik:

Brormand, nu’ der fucking fem mil på min konto

Plejed’ ha’ en mask på mit hoved, ligesom Huncho

Larry44

Ligesom alle andre sange formår Larry44 igen at ytre, at han ikke mangler noget økonomisk. Hos SoundOfProduction synes vi ikke det bliver for meget, tværtimod. Dertil kommer linjen omkring Huncho. Her refererer Larry44 til den britiske rapper M. Huncho som altid har en grå maske på, for at skjule sit ansigt.

Taiwan – Produceret af Nicki Pooyandeh

Det andet sidste nummer på albummet ‘Diplomático’ finder vi nummeret ‘Taiwan’. Dette nummer er også i den poppede ende, og er velproduceret af Nicki Pooyandeh. Rytmerne i sangen er også i afrobeat, og endnu engang beviser NODE og Larry44, at de sagtens kan finde balancen mellem pop og rap.

Sangen handler om, at NODE og Larry44 er gavmilde, og kan finde ud af at lave penge. Dertil synger de om, at deres varer er fra syd, og ikke fra Taiwan. Hvilke varer der er tale om, er op til lytterens fantasi.

De bedste linjer i denne sang er efter vores mening følgende:

Hen-hen i byen, nu’ vi flere etager op’, baby

Malerierne på væggen, det’ Van Gogh, baby

Og min shooter, ja, han rammer rimelig godt, baby

100 lapper, fredag aften – det’ så flot, baby (Ja, ja)

Larry44

Balthazar – Produceret af Nicki Pooyandeh

Det sidste nummer på ‘Diplomático’ er ‘Balthazar’, som er produceret af Nicki Pooyandeh. Det er det mest eksotiske nummer på albummet, og indeholder en blanding af afrobeat og reggaeton. Tempoet er nemlig lidt langsommere end de andre numre på ‘Diplomático’ med afrobeats.

Det er tydeligt, at man på dette nummer forsøger at ramme hitlisterne, og måske også en TikTok-trend. Omkvædet inviterer i hvert fald til at danse, og man kan nemt forestille sig at stå på en natklub og give den gas på floor.

Endnu engang leverer Larry44 et par velskrevet linjer, som fortjener at blive nævnt:

Og min revisor, han siger; sig’ mig, er det virkelig hundrede lapper for en feature?

Hendes kusiner, ja de kan lide mig, flyttede til Herlev for at spil’ på min guitar

Larry44

Der er ingen tvivl om, at Larry44’s revisor har en masse arbejde, for det lader til, at Larry44 har meget fart på.

Hvad betyder Diplomático?

Diplomático er en venezuelansk rom, som er populær og velkendt hos mange for at være en rom i toppen af feltet for premium rom. Albumcoveret på NODE og Larry44’s album ligner til forveksling etiketten på en Diplomático rom, hvilket i vores optik er gennemført og et albumcover der er til at huske.

Det sker ret ofte, at både danske og amerikanske rappere rapper om bestemte spiritusbrands, og nogle har endda selv skabt deres eget alkoholbrand. Fx har rapperen Rick Ross markedsført Luc Belaire Rare Rosé i mange år, og P. Diddy brandambassadørfor vodkabrandet Cîroc.

Når man lytter til albummet, kan man næsten forestille sig, at NODE og Larry44 har nydt en god rom fra Diplomático, mens de har indspillet numrene på albummet.

Det er i øvrigt ikke første gang, at man hører navnet Diplomático i dansk rap musik. Vi kan bl.a. erindre nummeret ‘Hælder Lidt Mer” af Tiger, Klumben og Murro. Her har Klumben en linje der lyder ‘Diplomatico og ti flasker Möet’.

Konklusion på ‘Diplomático’

For at opsummere vores tanker omkring albummet ‘Diplomático’ må man sige, at NODE og Larry44 har fortsat den gode opskrift som de allerede havde godt gang i. Det er også derfor, at vi har givet albummet fire ud af fem stjerner. I vores optik var albummet hvad man kunne forvente. Der var ikke nogen større overraskelser, og det er ikke nogen dårlig ting.

NODE og Larry44 komplementerer hinanden rigtig godt, og de har valgt beats fra nogle af landets største musikproducere, hvilket kommer tydeligt til udtryk i kvaliteten og produktionen.

Vi håbede på, at albummet ville være længere, for vi er kæmpe fans af samarbejdet mellem NODE og Larry44. Dog ville det ikke være en overraskelse, at vi i fremtiden ser flere udgivelser fra begge med hinanden som features.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts