Noah Carter – Carter The Kid | Vi anmelder

Noah Carter - Carter The Kid | Albumanmeldelse
Noah Carter – Carter The Kid | Albumanmeldelse

Rapperen Noah Carter er aktuel med albummet ‘Carter The Kid’, som er det tredje udgivet album. Med på albummet er featuresne JEURU, Joshua Rose, School of X og Hans Philip. Vi har lavet en anmeldelse af albummet, som du kan læse i denne artikel.

★★★★★

Albummet er produceret af nogle af Danmarks allerdygtigste producere. Vi må blot anerkende ‘Carter The Kid’ for at have et lydunivers som er ekstremt gennemført produceret, og noget af det bedste producerede i lang tid. På albummet kan du lytte til instrumentaler skabt af:

  • Hennedub
  • Emil Harm & Asmus Harm
  • tais.
  • Jens OIe McCoy
  • T&O
  • School of X

Med sådanne producerkrediteringsliste er det svært ikke at have høje forventninger til albummet.

Noah Carter - 'Carter The Kid' Tracklist
Noah Carter – ‘Carter The Kid’ Tracklist

Gennemgang af ‘Carter The Kid’ fra Noah Carter

Vi har valgt at gennemgå albummet fra sang til sang, og fremhæve de elementer, som er mest bemærkelsesværdige i vores optik. Du kan finde lyrics til albummet ved at klikke her.

Noah Carter – CTK 3 Ft. JEURU | Prod. Asmus Harm & Emil Harm

Den første sang på albummet er ‘CTK 3’, hvor sangeren JEURU er med på omkvædet. Dette er en af de lyriske sange, hvor Noah Carter rapper rent med nogle tankevækkende linjer, som harmonerer godt med den afdæmpede instrumental.

Sangen er produceret af hitbrødrene Asmus Harm og Emil Harm. Instrumentalen er opbygget med et rhodes piano, og nogle low-pitched vokaler fra JEURU, som fremtræder ind imellem. I anden halvdel af introduktionsnummeret udvikler melodierne og lydende sig, hvor der også kommer en smule bass på. Til sidst får JEURU’s nærmest guddommelige toner lov til at dominere, hvorefter nummeret toner ned.

Noah Carter – No Guarantee | Prod. Asmus Harm & Emil Harm

Den anden sang på albummet er ‘No Guarantee’, som er et af de hårdere numre på pladen ‘Carter The Kid’. Noah Carter leverer et iskoldt flow over et velproduceret drill-beat af Asmus- og Emil Harm. I beatet er der samplet en klassisk reversed stykke musik, og nogle hårde 808-trommer med massere glides.

Der er ingen tvivl om, at beatet er inspireret af Pop Smoke’s musik, men det fungerer godt, da Noah Carter’s stemme komplementerer beatet godt.

Noah Carter – Don’t Mind | Prod. Hennedub & tais.

Det tredje nummer på ‘Carter The Kid’ er ‘Don’t Mind’, som er produceret af tais. og Hennedub. Hvis du ikke umiddelbart kender musikeren tais., så er det måske fordi, at tais. aldrig har fået den anerkendelse, som han burde. tais. er nemlig både producer og sanger, og har for nogle år tilbage udgivet musik i eget navn. tais. har samme evne som Noah Carter, nemlig at skabe en international lyd, og det lykkes også på dette nummer.

Endnu engang er vi nærmest overvældet over den gode produktion, hvor Noah Carter leverer tekster og flow på højt plan. Umiddelbart får vi vibes af den amerikanske rapper Don Toliver, hvilket ikke er nogen dårlig ting. Endnu engang beviser Noah Carter, at hans musikalske egenskaber rækker uden for de danske grænser.

Noah Carter – Lightyears | Prod. Hennedub

Det fjerde nummer på albummet er det første rendyrkede popnummer. På dette nummer bliver man som lytter suget ind i et groove, som er velproduceret af Hennedub. Beatet er up-tempo men føles alligevel langsomt, da valget er lyde er forholdsvis anonymt. Derfor er det i høj grad beatet – som kører 4 takter – som dominerer, med en open hi hat og et godt udvalg af percussions.

Noah Carter virker til at kunne mestre den mere poppede side, da dette nummer skaber associationer til nummeret ‘Dirty Disco’, som blev udgivet forud for albummet, og som også er med på albummet. Vi har skrevet om dette nummer her.

Noah Carter – Hold Me Back Interlude | Prod. School of X

‘Hold Me Back Interlude’ er en interlude, som er produceret af Scool of X. Interluden fungerer som en introduktion til den næste single, der hedder ‘Hold Me Back’. Der præsenteres et interessant lydunivers, med nogle vokaler, som er pitchet ned.

Noah Carter – Hold Me Back | Prod. T&O

Den sjette sang på ‘Carter The Kid’ er ‘Hold Me Back’, som efter vores mening er det mest chill nummer på albummet. Produktionen af instrumentalen er fra T&O, hvor man har formået at skabe en nærmest californisk stemning, med melodier i forskellige synths, som passer perfekt sammen. Det kan muligvis også være et sample. Trommerne er en anelse afroagtige, hvorpå man både har eksotiske snares, og percussions, som passer godt i lydbilledet.

Noah Carter’s stemme er nedtonet i omkvædet med afdæmpede melodier, og i versene er det en mere rå Noah Carter vi får af høre. Det passer perfekt i beatets levende rytme.

Noah Carter – Henny Flows (La La La) | Prod. Jens Ole McCoy & Hennedub

‘Henny Flows’ er et motiverende nummer på ‘Carter The Kid’, som virker energisk og forfriskende. Beatet kan kategoriseres som værende et drill-beat, men i den lette ende. Dette skyldes, at melodierne i beatet er bløde, da det er en guitar-sample som dominerer. Guitaren minder en smule om noget, man har hørt før, men det gør bestemt ikke noget, da det er svært at identificere, hvor man præcist har hørt noget lignende.

Vokalen hvor der siges ‘La La La’ går igen nogle gange, og det lyder godt. Det kunne godt lyde som om, at det er Henndub selv, der har sunget netop dette, og nogle andre underlæggende vokaler. Det passer godt på flowet og omkvædet gang.

Noah Carter Ft. Joshua Rose – Greedy | Prod. T&O

Den ottende sang på ‘Carter The Kid’ er ‘Greedy’, hvor Joshua Rose gæster som feature. Denne sang kan nærmest kategoriseres som værende RnB, da beatet kører i et langsomt tempo. Noah Carter formår at skabe en ‘druggy’ stemning, med en lækker vokal, der ikke er overdrevet med autotune.

Instrumentalen – som er produceret af T&O – fortjener en del opmærksomhed, da der foregår en masse spændende ting, både melodisk og med trommerne. Der er en masse underlæggende effekter, både på vokalen og i melodien, som virker til at være opbygget med pads. Dertil kommer en masse trommeeffekter med reverb, rolls og meget mere. Til sidst i sangen udvikler instrumentalen sig melodisk til at blive større og større med violiner og strygere. Dette er produktionsmæssigt noget af det bedste, vi har hørt fra danske producere længe.

Noah Carter Ft. School of X – Dirty Disco | Prod. Jens Ole McCoy & Hennedub

Vi har skrevet en artikel om denne single, som du kan læse her.

Noah Carter – The Pattern | Prod. Hennedub

Det næste nummer på ‘Carter The Kid’ er ‘The Pattern’, og er et af de hårdeste numre på pladen. Her får vi den mest genkendelige Noah Carter at høre, på et hårdt trapbeat, som er produceret af Hennedub. Instrumentalen fortjener en del opmærksomhed, da det er et af de bedste trapbeats, der efter vores optik nogensinde er produceret fra en dansk producer. Hennedub formår at skabe nogle melodier i et hurtigt tempo, som giver en motiverende energi, og så lægges der hårde 808-trommer oveni.

Dette nummer er et af de klart stærkeste på albummet.

Noah Carter – Ain’t Easy | Prod. Hennedub

Efter de hårde vibes på ‘The Pattern’ går nummeret ‘Ain’t Easy’ en anden vej, da dette nummer er mere eksotisk og dybt. I introduktionen kører en stemmesample, som lyder godt. Derefter indtræder Noah Carter med nogle dybe bars.

Instrumentalen kunne sagtens passe på store globale artister, såsom Drake, og dette er kun godt. Det beviser nemlig, at både Hennedub og Noah Carter har internationalt potentiale. I øvrigt har de begge også fået international opmærksomhed tidligere.

Noah Carter Ft. Hans Philip – Free Solo | Prod. Christian Rohde, tais. & Hennedub

Vi har glædet os til at beskrive vores indtryk af det andet sidste nummer på ‘Carter The Kid’, som er nummeret ‘Free Solo’ med Hans Philip som feature. Dette nummer har en stor betydning for dansk musik overordnet. Vi ved godt, at vi skriver med store ord nu, men at høre en engelsksyngende Hans Philip samarbejde med Noah Carter er noget, som vi ikke troede vi skulle høre.

Hans Philip leverer intet mindre end et fantastisk dybfølt omkvæd, oven i et lyst stemmesample, med et lowfilteret klaver. Hans Philip’s vokal er meget lydfølsom, hvilket giver en god effekt. I versene har Noah Carter endnu engang nogle tankevækkende linjer, hvor Noah Carter’s stemme er pitchet en smule ned.

Vi kunne skrive en artikel om instrumentalen i sig selv, da denne er intet mindre end fantastisk. Unikheden omkring trommevalget og melodierne er noget, som fortjener anderkendelse. Det er en yderst teknisk og velproduceret instrumental.

Alt i alt er ‘Free Solo’ et vaskeægte mesterværk.

Noah Carter – Aprils Fools Special | Prod. Hennedub

Den sidste sang på ‘Carter The Kid’ er ‘April Fools Special’. Efter vores mening er dette musiknummer den bedste måde, at runde albummet af på. Alt vi mangler på dette nummer er en feature fra amerikanske Rick Ross, for beatet har en ekstrem eksklusiv lyd, med en masse strygere og hårde oldschool trommer.

Endnu engang beviser Noah Carter også, at han har nemt ved at skrive nogle tankevækkende linjer, som giver stof til eftertanke.

Noah Carter – Carter The Kid – Trailer

Konklusion på ‘Carter The Kid’ fra Noah Carter

Det er ingen hemmelighed, at vi på redaktionen har været nervøse over at skulle lytte til ‘Carter The Kid’ fra Noah Carter. Vi har været nervøse for, om Noah Carter var ved at falde af på den, da hans seneste udgivet singler ikke har været noget at råbe hurra for. Dog kunne vi hurtigt pakke nervøsiteten væk, da vi først dykkede ned i ‘Carter The Kid’.

Noah Carter er nemlig tilbage stærkere end nogensinde før. ‘Carter The Kid’ er et album der beviser, at Noah Carter både kan rappe over alt lige fra drill-beats til eksotiske beats, og han lykkes enormt godt med det.

Valget og sammensætningen af producere, instrumentaler og sangrækkefølge lader også til at være velovervejet, og dette skal også anerkendes. Der udgives desværre en masse albums og EP’er, hvor der ikke er en rød tråd gennem sangene.

Overordnet set får Noah Carter fem ud af fem stjerner for at have skabt et velarbejdet album, som bør blive anderkendt nok til at blive en del af den danske raphistorie. Der er ingen danske engelsksprogende rappere der kan nærme sig Noah Carter, og derfor bør ‘Carter The Kid’ også få international opmærksomhed.

Vi vil gerne høre, hvad du tænker om ‘Carter The Kid’. Du er velkommen til at kommentere vores artikel herunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.