LACE // OPDATERING – Hvad sker der!? 😮

LACE // OPDATERING (Prod. FEJER)
LACE // OPDATERING (Prod. FEJER)

Rapperen LACE har udgivet en freestyleopdatering på YouTube kanalen KULTUREN, som er det første officielle vi har hørt fra den interessante rapper siden konkurrencen Red Bull Ord mod Ord. Tilbage i juli 2021 underskrev LACE en pladekontrakt med Universal Music Denmark A/S, som i øvrigt også var præmien, samt en tur i Red Bull Studios i Paris med Mike Lowrey og KEPHOI for at indspille en sang. Denne sang har vi endnu ikke hørt.

Dog er LACE nu aktuel med en freestyle, som er udgivet på KULTUREN, og den er bestemt bemærkelsesværdig. Vi anbefaler, at du først ser og lytter til opdateringen herunder, før du læser videre.

LACE er ikke en almindelig debutant i dansk rap

LACE er unik, og vi mindes ikke, at vi nogensinde har hørt en så gennemført debut i den kommercielle danske rapbranche. Man skal naturligvis tage ordet kommercielt med et gran salt, da det kun er en freestyle, som er blevet udgivet indtil videre. Dog mener vi, at det er en gennemført strategisk tilgang forud for en officiel udgivelse, som vi formoder snart udgives med Universal Music Denmark A/S.

I opdateringen formår LACE at levere nogle linjer, som vi ikke mindes at have hørt før i dansk rap. Evnen til at rime og skabe historier, er i absolut topklasse. I disse tider hvor den gennemsnitlige hitrapper kommer fra en ghetto, går i designertøj og kører i dyre tyske biler, kan det være svært at skille sig ud, og lykkes med det. Det gør LACE i den grad.

I de første linjer slås det fast, at en dansker også sagtens kan være en succesfuld rapper, uden at det handler om kriminalitet eller hårde vilkår i opvæksten. Måden at han formår at skrive tekster på minder os ikke om nogen andre. Dertil leveres der også et hårdt og tydeligt flow, som er i et højt tempo, hvilket også lykkes godt.

I anden del af freestylevideoen gås der hårdere til værks med flere lag på instrumentalen, som i øvrigt er produceret af en producer ved navn Fejer. Dette giver en fed effekt, da både stemmen og trommerne hæves. Flowet ændres også flere gange i freestylevideoen, og vi mener bestemt, at han lykkes med det hele vejen igennem.

Der bliver spændende og se, om de danske rap-lyttere vil give plads til LACE på hitlisterne i fremtiden, eller om det kommer til at handle for meget om bars fremfor lyden. Nu om dage er der mange rappere der lykkes med at skabe store streaminghits uden egentlig at levere gode rap-linjer. Mange store danske raphits bygger på gode melodiske instrumentaler og nogle nemme omkvæds, som er nemme at synge med på. Derfor bør man overveje at skabe en blanding mellem kommerciel musik og hård rap i LACE’s lejr. For at kunne lykkes med dette kunne man eventuel drage inspiration af TopGunn, som både formår at skabe pophits, men også inkludere hårde rappere, såsom Branco.

 Hvem er LACE?
Hvem er LACE?

Hvem er LACE?

LACE er en dansk rapper, hvis borgerlige navn er Jean-Pierre Nielsen. LACE er født i 1998, og er opvokset i København. Musikken afspejler sig et afslappet miljø, hvor der ofte snakkes om at have det godt med sine venner. LACE har tidligere udgivet både singler og EP’er i eget navn, men nu har den lyriske rapper indgået et samarbejde med Universal Music Denmark A/S, efter at have vundet konkurrencen Red Bull Ord mod Ord.

Skrevet d. 29-11-2021

Du kan læse vores andre musiknyheder her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.