Mød Haaga som producerer hits i udlandet

Mød den danske musikproducer Haaga
Mød den danske musikproducer Haaga

I denne artikel kan du lære den danske musikproducer Haaga at kende. Det er de færreste danske musikfans som kender Haaga, og det er med god grund. Haaga producerer nemlig primært musik til udenlandske musikere.

Hans største kanal er på YouTube, hvor han i skrivende stund har intet mindre end +50.000 abonnenter. Her har han siden 2018 udgivet videoer med det der kaldes ‘type beats’, som er beats som er inspireret af forskellige musikere.

Lær Haaga at kende
Lær Haaga at kende

Lær Haaga at kende

Vi har talt med Haaga om at være en forholdsvis ukendt musikproducer i Danmark, og hvordan hans rejse har været hidtil, samt hvilke drømme og mål han har.

Haaga startede med at producere musik tilbage i 2014, men tog det først rigtig seriøst i 2017. Han benytter musikprogrammer Logic Pro til at producere beats. De største inspirationskilder for produceren er Southside, Wondagurl, Ronny J, Madlib, The Alchemist, Mike dean, Kanye West, Allen Ritter og mange flere.

Til dagligt holder Haaga til i sit studie på Amager, som han deler med en anden YouTubeproducer. Hvis han selv kunne vælge artister, som han gerne ville producere for, så skulle det være Travis Scott, Kanye West, Kendrick Lamar eller Asap Rocky. Beatsne på YouTube er også inspireret af disse artister.

Den største udgivelse som Haaga har produceret har over to millioner visninger på YouTube, og tre millioner stream på Spotify. Sangen er fra Italienske rappere og hedder ‘3 Occhi’. Du kan lytte til sangen herunder:

De Italienske artister har fundet beatet via YouTube, og har derefter kontaktet Haaga med henblik på at de ville benytte beatet til en udgivelse.

Vi spurgte også ind til, om Haaga havde nogle gode råd til nye producere, som ønsker at blive større. Til dette svarede han:

Mit råd er, at du ikke skal tage musikproduktion seriøst og bare prøve at have det sjovt med det de første par år. Hvis det er sjovt mens du ikke får noget ud af det rigtigt, så kan det være du kan tage det lidt mere seriøst derfra.

Haaga
Haaga
Haaga

Haaga sælger sine beats fra YouTube

Haaga har størst succes på YouTube hvor han har udgivet intet mindre end 286 videoer med beats i skrivende stund. Disse beats er noget, som forskellige artister kan købe rettigheder til at benytte til deres sange. Måden det fungerer på er, at forskellige artister søger på eksempelvis ‘Travis Scott type beat’ for at finde beats, som minder om Travis Scott’s musiknumre. Her kan artister så finde Haaga’s videoer med beats, og derfra købe rettigheder.

Haaga’s YouTube kanal har over 15 millioner visninger, og hans mest populære video har over 2.8 millioner visninger. Se videoen herunder:

Hvis du vil høre rap beats, som er i højeste kvalitet, så gå ind og tjek Haaga’s YouTubekanal ud. Klik på knappen herunder.

Læs vores andre artikler om danske musikproducere her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.