‘Colombiano’ – Alberto X Tessa – Er musikindustrien kun ude efter at tjene penge?

Alberto X Tessa - Colombiano | Prod. Hooman
Alberto X Tessa – Colombiano | Prod. Hooman

Vi er blevet introduceret til en ‘ny’ musiker ved navn Alberto, som er aktuel med førstesinglen ‘Colombiano’. Med sig på sangen er en af Danmarks største rappere, Tessa. Singlen kategoriseres som værende dansk reggaeton. I starten af 10’rne fyldte reggaeton meget på den danske musikscene, og efter nogle års pause, forsøger man igen at introducere den dansevenlige musikgenre. Det giver også god mening, nu hvor de fleste restriktioner er udfaset, og klubberne igen er åbne.

Vi må være ærlige og erkende, at sangen ‘Colombiano’ ikke er vores kop the. Dog tror vi sagtens, at singlen kan blive stor, og endda dominere de danske streamingtjenesteshitlister. Dertil må vi også anerkende, at Alberto forsøger sig med mainstreammusik efter knap ti års karriere som rapper, under andre kunstnernavne.

Det er nemlig ikke første gang, at man hører stemmen fra musikeren Alberto. Først gik Alberto under kunstnernavnet Lille, og derefter Salazar. Fælles for dem alle er, at han efter vores optik er en dygtig rapper, men også en dygtig sanger. Alberto formår nemlig både at kunne rappe og inkorporere melodiske stemmer.

En anden artist, som er lykkedes med at skifte navn og derved få større succes er NODE. Han startede under navnet Rajin, og udgav endda en sang med Gilli, men efter navneskiftet brød han for alvor igennem på hitlisterne.

Du kan se en trailer for singlen herunder.

På ‘Colombiano’ får man nogle rå sensuelle tekster, som er nemme at synge med på. Det har Tessa mestret i et hav af hitsingler. Dertil promoverer Alberto sig som en colombiansk vidunder, som mange kvinder er svært glade for. Alt i alt er sangen seksuelt opbygget tekstmæssigt, og vi vurderer at sangen nemt kan få liv på TikTok og streamingtjenesterne.

Derfor tror vi sagtens, at det nye projekt omkring Alberto og debutsinglen ‘Colombiano’ kan blive det store gennembrud. Men, fordi man kender stemmen og artisten fra andre projekter og kunstnernavne, så er det svært ikke at formode, at projektet har til formål at generere en pengemaskine, især til Universal Music A/S. Nu må vi se hvor det ender. Måske tager vi fejl, og det håber vi. For vi har været fan af Alberto siden han gik under kunstnernavnet Lille.

Lyt til ‘Colombiano’

Hvis du er interesseret i at teste, om du har hørt den rå stemme fra Alberto før, så stream sangen herunder.

Hvis du ønsker at læse andre musiknyheder, så kan du gå til vores forside her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts
ZUZ - G.T.B | Prod. ILIAS

ZUZ er ude med singlen ‘G.T.B’

ZUZ er en aktiv rapper for tiden, og er allerede aktuel med ny single ved navn 'G.T.B'. Titlen står for 'Get the bag'. Den nye single er endnu et bevis på, at ZUZ i vores optik er en undervurderet rapper, der fortjener mere fokus. ZUZ burde være et anerkendt navn i den danske rapbranche, men er fortsat relativ ukendt hos danske rapfans.
Read more
Xabski X Alasow - Litty | Prod. Jeppe Rønn

Xabski X Alasow er ude med singlen ‘Litty’

Xabski og Alasow fra rapgruppen I$WAAL er gået sammen på singlen 'Litty', som er produceret af Jeppe Rønn. Overordnet er sangen wavy og har en afdæmpet melodisk stemning, som Xabski også er kendt for at have lavet på tidligere udgivelser.
Read more
Maurice Ft. Lamin - Verified

Maurice har udgivet ‘Verified’ – med gæstefeature fra Lamin

Den unge rapper Maurice er tilbage med ny single ved navn 'Verified'. Med på singlen er Lamin, som må siges at være en særdeles aktiv rapper for tiden. Instrumentalen er produceret af Sachy Ramz, og endnu engang leverer produceren et beat, der i dette tilfælde kan kategoriseres som værende et up-tempo reggaeton beat.
Read more