Anmeldelse af ‘Ny Agenda’ fra Artigeardit & Lamin

Ny Agenda - Lamin & Artigeardit

Artigeardit og Lamin har udgivet EP’en ‘Ny Agenda’, som består af seks forskellige sange. I denne artikel gennemgår vi alle sangene, og kommer med en anmeldelse.

★★★★★

Albummet kommer efter udgivelsen af NYAGENDA.mov, som blev udgivet på YouTube d. 5. okt. 2021, hvor man følger produktionen og kreationen af EP’en ‘Ny Agenda’, som blev lavet på den græske ø Zákynthos. Se videoen herunder.

Trackliste fra EP'en Ny Agenda af Lamin og Artigeardit
Trackliste fra EP’en Ny Agenda af Lamin og Artigeardit

Gennemgang af ‘Ny Agenda’ af Artigeardit og Lamin

EP’en ‘Ny Agenda’ har nogle spændende sange, som hver især kan noget unikt. Derfor har vi valgt at gennemgå alle sangene.

1. Ny Agenda – Produceret af Anton Westerlin & Adam Hillebrandt

Den første single på EP’en har samme titel som EP’en, nemlig ‘Ny Agenda’. Sangen starter ud med et sample, og beatet starter med nogle oldschooltrommer, hvorpå Lamin begynder med at rappe om sin far, som han ingen kontakt har med. Dertil hylder Lamin sin mor, som er en stor del af ham.

I omkvædet er der ingen vokal, og man får lov til at høre beatet, hvilket er perfekt. For produktionen på dette nummer er i absolut topklasse. Det er ét af de bedste beats vi længe har hørt på redaktionen, og Anton Westerlin og Adam Hillebrandt får lov til at shine, hvilket er fortjent.

I andet vers præsenteres samplet en smule anderledes, og Artigeardit ligger sit vers med en attitude, der passer perfekt til det fantastiske beat.

Sidst men ikke mindst kommer Lamin med et kontrastykke, hvor man hører en mere syngende Lamin, hvilket også klæder beatet, som har fået et filter på.

Det er en fantastisk introduktion til EP’en og nogle yderst veloplagte rappere og producere, som skaber synergi sammen på et godt nummer.

2. Hvor Fuck Er Min Drink? – Produceret af Anton Westerlin & Adam Hillebrandt

Den næste sang på EP’en er ‘Hvor Fuck Er Min Drink?’, som vi i øvrigt også har dækket her. Vi henviser derfor til denne artikel.

3. Mumler For Meget – Produceret af Anton Westerlin & Adam Hillebrandt

Den næste sang er ‘Mumler For Meget’, som nok er det hårdeste musiknummer på EP’en ‘Ny Agenda’. Som lytter får man Lamin og Artigeardit med en kølig attitude, og det er helt genialt.

Især Lamin’s introduktion på andet vers er godt. Her ringer hans telefon, og han siger:

Lamin: ‘Hallo hallo’

Telefonen: ‘Hva’ så brormand?’

Lamin: ‘Lægger på’

Lamin

Samtalen foregår perfekt i forhold til beatets tempo, hvilket giver en utrolig fed effekt.

Alt i alt er dette et af de mest fremtonende numre på EP’en ‘Ny Agenda’, og det klæder Lamin og Artigeardit med et tungt beat, og en hård attitude.

4. Gåsehud – Produceret af Anton Westerlin & Adam Hillebrandt

Det fjerde nummer på ‘Ny Agenda’ er et mindre hårdt track ved navn ‘Gåsehud’. I dette nummer er Lamin og Artigeardit mere melodiske end på de andre numre, og beatet er også melodisk med en mere afdæmpet melodi, som giver Lamin lov til at synge med sin melodiske stemme.

Da sangen kommer lige efter den hårde sang ‘Mumler For Meget’ kan den ved første lyt lyde en smule mere kedelig end de andre numre, men efter et par afspilninger kan dette nummer præcis ligeså meget som de andre.

5. Humør – Produceret af Anton Westerlin & Adam Hillebrandt

Det femte og andensidste nummer på ‘Ny Agenda’ er det mest eksotiske nummer på EP’en. Denne sang er en vibe, og beatet kunne snildt være noget fra et Drake album, hvilket er positivt. Stemmeføringen er mere afslappet, end på de andre sange, og selvfølgelig skal der også være denne type sang på en EP.

Især Lamin gør sig bemærket på ‘Humør’, da hans stemme egner sig ekstra godt på den mere afslappede og eksotiske beatstil. Artigeardit gør det også godt, og har et udmærket vers.

På denne sang beviser Lamin og Artigeardit, at de også formår at skabe mere chill sange sammen, og endnu engang komplementerer de hinanden godt. Lamin’s omkvæd er catchy, og man kan nemt synge med. Vi forestiller os, at sangen passer godt når man er ude og cruise eller generelt bare chiller.

6. Spøg Til Side – Produceret af Anton Westerlin & Adam Hillebrandt

Den sidste sang på EP’en ‘Ny Agenda’ er ‘Spøg Til Side’ og afslutter EP’en. Endnu engang må vi rose de to producere Anton Westerlin og Adam Hillebrandt for at producere et godt beat. Især melodien fungerer godt. Beatet kører med et filter på, som gør det lyder som om det afspilles under vand.

Dette track opsummerer egentlig EP’en ‘Ny Agenda’ godt, og beskriver ret godt den synergi som Lamin og Artigeardit formår at skabe sammen. De leverer begge to fine vers med mere hårde stemmer, og Lamin skal endnu engang roses for at levere et omkvæd, som er nemt at synge med på.

Konklusion på EP’en ‘Ny Agenda’

Som du højest sandsynligt har bemærket, har vi givet EP’en ‘Ny Agenda’ fem ud af fem stjerner. Det mest bemærkelsesværdige omkring samarbejdet er, at man kan fornemme at der er en synergieffekt mellem henholdsvis Lamin, Artigeardit, Anton Westerlin og Adam Hillebrandt.

I videoen omkring ‘Ny Agenda’ bliver der også fortalt, hvor ‘nemt’ de har ved at lave demoer sammen, og man fornemmer bestemt også, at de alle har været produktive på deres tur i det græske.

Samspillet mellem alle parter gør, at man får seks numre, som alle skælder sig ud på hver sin måde, og egentlig kunne hver nummer også være singler i sig selv, netop fordi de alle er så unikke. EP’en er gennemarbejdet, og et godt håndværk.

Produktionen på ‘Ny Agenda’ er også noget, som fortjener en masse opmærksomhed. Alle beats er nemlig i absolut topklasse, og som lytter fornemmer man, at der er brugt tid på at gøre instrumentalerne detaljeret.

Alt i alt er ‘Ny Agenda’ en kæmpe anbefaling fra SoundOfProduction.

Lyt til ‘Ny Agenda’

Som du har læst i denne artikel, så har vi givet EP’en ‘Ny Agenda’ fem ud af fem stjerner, og det har vi fordi det er en af de bedste EP’er vi har lyttet til i dansk rap i 2021. Derfor anbefaler vi, at du støtter Lamin og Artigeardit og streamer eller køber EP’en.

Hvis du benytter Spotify, så kan du starte med at streame EP’en herunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.